Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/b ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddelerine istinaden; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesinde 46.42.28.30.06.2.0.00.5.06.5.7.04 kodlu Sosyal Tesisler tertibinde bulunan 61.599.707,54-TL ödeneğin 22.600.000,00-TL’si ve 46.42.28.30.06.2.0.00.5.06.1.7.03 kodlu Eski Eser Alım ve Onarımları tertibinde bulunan 11.101.260,18-TL ödeneğin 11.000.000,00-TL’si olmak üzere toplam 33.600.000,00-TL ödeneğin yıl içerisinde meydana gelen beklenmedik giderler nedeniyle bütçelerinde ihtiyaç oluşan müdürlüklerin karar eki cetvellerde ekonomik sınıflandırması belirtilen kalemlerine aktarılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; 22.02.2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereği, karar ekinde yer alan II sayılı Cetvelde belirtildiği üzere Meram Belediyesi’ne ait Norm Kadro Cetvelindeki bazı dolu-boş kadrolarda unvan ve derece değişikliği yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Meram Belediyesi’nde münhal bulunan Teknik Hizmetleri Sınıfı 21 adet Tekniker kadrosunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesinin 3. fıkrası ve Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün 31.12.2021 tarih ve 2021/26 sayılı genelgesi gereğince 2022 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel istihdamında kullanılmasına; İstihdam edilecek personele, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 04.07.2022 tarih ve 11 no.lu olan Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları konulu Genelge ekinde belirlenen I sayılı cetvelde yer alan 657 Sayılı Kanuna göre net aylık tutar ücretinin uygulanmasına ve vergi istisna tutarlarının işverende bırakılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; onaylı nazım imar planında konut alanı, sosyal tesis alanı ve park alanına isabet eden Karadiğin Mahallesi M28-C-02-B-4-C pafta Osmanlı Caddesi güzergâhı 169, 174, 195, 199 adalarda muhtelif parsellerde onaylı nazım imar planına uygun olarak Uygulama İmar Planı Revizyonu düzenlenmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Kızılören Belediye Meclisinin 08.01.2010 tarih ve 01/01 no.lu kararı ile Kızılören Mahallesi’nde onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının dayanağı herhangi bir ölçekli Nazım İmar Planı olmaması nedeniyle Konya 3. İdare Mahkemesinin 2022/805 esas sayılı dosyası ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olduğundan; mahkeme kararının gereğinin yapılması için Nazım İmar Planı ve Nazım İmar Planına uygun olarak Uygulama İmar Planının hazırlanabilmesi ile ilgili İmar Komisyonu’na süre verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; onaylı nazım imar planında rekreasyon alanına isabet eden Harmancık Mahallesi M28-B-20-A-4-D / 4-C pafta 23813 ada 17 no.lu parselin güneyinde onaylı nazım imar planına uygun olarak uygulama imar planı hazırlanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.09.2022 tarih 870 sayılı kararı ile onaylanmış olan Yeni Meram Caddesi, Sivaslı Ali Kemal Caddesi ve Şehir Caddesinin kesişiminde bulunan kavşağın çevresi ile birlikte düzenlemesi ile ilgili Havzan Mahallesi, 17037 ada 1 no.lu parseli de kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine Gülsüm KAFALI tarafından yapılan itiraz uygun görülmediğinden reddine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Ateşbaz Veli Mahallesi M28-B-14-C-2-C / 3-B, M28-B-15-D-1-D / 4-A pafta 20230 ada 69, 70 no.lu parsellerde konut alanında yapılaşma koşullarının düzenlenmesi ile ilgili talebin detaylı incelenebilmesi için İmar Komisyonu’na süre verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Konya Büyükşehir Belediyesinin 16.03.2018 tarih ve 269 no.lu meclis kararında yer alan: “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği gereği yerleşme ve yapının özelliğine göre ilgili idarelerce yapı ruhsatı aşamasında, daire sayısı 75'i aşan parsellerde peyzaj projesi istenir” hükmünün, “daire sayısı 300'ü aşan konut parsellerinde, ticari binalar ve umumi binalarda yapı taban alanı dışındaki bahçe alanı 10000 m² ve üzeri olan parsellerde peyzaj projesi istenilmesi” şeklinde uygulanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre yapı ruhsatı taleplerinde, ruhsat düzenleyen idareler tarafından uygulanacak Madde 57 – 7/a’da yer alan hükümlerin Meram İlçe bütününde sadece peyzaj projesi talep edilen ve cephe aldığı yolda yağmur suyu şebeke hattı olan parsellerde, yağmur suyu toplama sisteminin istenilmesi şeklinde uygulanması ile ilgili teklifin detaylı incelenebilmesi için İmar Komisyonu’na süre verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre ihale edilmiş, kat karşılığı inşaat ya da hasılat paylaşımı inşaat ihalesi kapsamında noter onaylı sözleşme ile yapımına başlanan, tek bir parsel üzerinde yapılacak olan veya birden çok parsel üzerinde olmasına rağmen sözleşme, proje ve yatırım bakımından bütünlüğü bulunan işlerde, yüklenicinin 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa göre kurulmuş olması şartıyla, üyeler ile arsa sahiplerinin hak kaybını önlemek ve projelerde eşitliği sağlamak amacı ile ruhsatlı bloklarla benzerlik olması gerekliliğinden dolayı, henüz inşaat ruhsatı alınmamış blokları da kapsayan vaziyet planı, sözleşme ve tapu vb. evrakların eklenmesi şartıyla ilk blok ruhsatının düzenlendiği tarihteki şartlara ve hükümlere göre işlem yapılabilir şeklinde uygulanması ile ilgili teklifin detaylı incelenebilmesi için İmar Komisyonu’na süre verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; 07.11.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Melikşah Mahallesi 1239 ada 7 ve 8 no.lu parsellerin imar planında imar yoluna isabet eden kısımlarının 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun ilgili hükümleri gereği kamulaştırılması için altıncı beş yıllık imar programına ek program olarak alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; mülkiyeti Meram Belediyesi’ne ait karar eki listede tapu bilgileri belirtilen 1. sıra ile 96. sıra aralığında bulunan taşınmazların; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun ilgili hükümleri ve şartnamesi doğrultusunda satışlarının yapılmasına; 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre trampa edilmesine ya da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin “e” bendi ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 64. maddesine istinaden 10 yıla kadar kiraya verilmesine; Karar eki listede 97. ve 98. sırada bulunan taşınmazların 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 30. maddesi gereğince Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine devredilmesi için Meram Belediye Encümenine yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda; Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 05/07/2022 tarih ve E.4088219 sayılı yazısında Dere Mahallesi 0 ada 1.200,00 m² yüzölçümlü 2409 no.lu parselde bulunan yapı için alınan ve güncellenmiş olan 04.07.2022 tarihli 6116416 başvuru numaralı ve JDN2LAZG belge numaralı Yapı Kayıt Belgesi’nin uygun olduğu mütalaa edilmiştir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların maliklerinin talepleri üzerine, yapının bulunduğu taşınmazın Belediyemiz Kıymet Takdir Komisyonu’nun belirleyeceği rayiç bedel üzerinden aşağıdaki tabloda bilgileri verilen taşınmazın Cafer AÇIKGÖZ'e doğrudan satışının yapılması hususunda Belediye Encümeni’ne yetki verilerek 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi kapsamında doğrudan satılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. maddesinde ve Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ın 7. maddesinin 4. fıkrasında yer alan: “Belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilir. Böyle bir durumda, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine bedeli ilgili belediyesine ödenmek kaydıyla taşınmazlar rayiç bedel üzerinden belediyelerce doğrudan bunlara satılır.” hükmü doğrultusunda Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmeliğin 15. maddesinin (f) bendine istinaden; İmar Barışı kapsamında satışı yapılacak taşınmazlarda Kıymet Takdir Komisyonunca 24 ay taksitle belirlenecek rayiç bedel üzerinden; peşin ödemeye % 20, 6 ay taksitle ödemeye % 15, 12 ay taksitle ödemeye % 10, 18 ay taksitle ödemeye % 5 iskonto yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi, Taşınır Mal Yönetmeliği’nin 31/a. maddesi ve Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Meram Gelişim Akademisi Projesi işbirliği protokolünün 10.6. maddesine istinaden 42 CJL 18 plakalı NLHCM41VABZ224474 şase numaralı Hyundai marka 2011 model binek otomobil hizmet aracının geçici olarak 31.12.2023 tarihine kadar kullanılmak üzere yakıtsız olarak Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Taşınır Mal Yönetmeliği’nin 31. maddesine istinaden ihtiyaç fazlası olan 42 FE 780 plakalı SFACCCDJDCEC63684 şase numaralı Ford marka 1984 model damperli kamyonun Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Akören Belediye Başkanlığı’na bedelsiz olarak verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda; Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi öğrenci yurduna mobilya malzemesi alınma projesi için Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne 560.000,00-TL nakdi yardım yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Meram İlçesi mahallelerinde alt ve üst yapı çalışmalarının yapılması ile muhtelif mahalle yollarının yapım, bakım, onarım ve tamiratlarının yapılması ve bu çalışmalarda iş makinelerinin kullanılması, ayrıca 550 ton bitüm malzeme desteği alınması ile ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere Başkanlık Makamı’na yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.